Vikten av läsning för barns språkutveckling och läsning

45,00 kr

Vikten av läsning för barns språkutveckling och läsning.

 

Detta material från läsfrämjaren Gullis lästips ger värdefull vägledning för att stödja barns språkutveckling och läsförmåga från 0 till 100 år. Materialet är strukturerat efter olika åldersgrupper och beskriver kortfattat de typiska stegen i barns språkutveckling och läsning. Tänk på att varje barn är unikt och kan behöva olika mycket tid för att nå sin utveckling.

 

Materialet är utformat som en PDF som kan skrivas ut i A4-format eller användas som affisch. Det ger föräldrar, lärare och andra vuxna i barnets närhet konkreta tips för att på bästa sätt stödja språkutveckling och läsförmåga i olika åldrar.

 

Råden som presenteras är hämtade från logopeder, sidorna ”Bokstart”, sidan ”Bok och böcker” samt från ”Läsfrämjaren Gullis lästips”. Materialet är perfekt att hänga upp i klassrum, bibliotek eller andra offentliga utrymmen, och kan även delas ut vid föräldramöten eller inkluderas i veckobrev.

 

Genom denna vägledning får vuxna i barnets närhet konkreta tips för att på bästa sätt stödja språkutveckling och läsförmåga i olika åldrar.

 

Materialet finns även tillgängligt att ladda ner på engelska.

 

Antal filer: 1
Filformat: pdf
Rekommenderad programvara: Acrobat Reader