2023-03-19
Vi är glada och stolta över att ha blivit Branchvinnare 2023!

En branschvinnare är ett företag som har överträffat den egna branschens utveckling i såväl omsättning som resultat. Wideung har fått utmärkelsen Branschvinnare 2023 – något som gör oss oerhört stolta!

Wideung är ett litet företag grundat av mig och min man. Det är vi som tillsammans skapat Skolmagi, som alltså är en del av Wideung.

Varje år tar Branschvinnare i Sverige AB fram de svenska aktiebolag som får utmärkelsen Branschvinnare. Utmärkelsen baseras på samtliga aktiebolags inlämnade bokslut inom den aktuella branschen.

2022-01-16

Nu har vi äntligen fått igång Fakturaköp för företag (företag, friskolor, och troligen fungerar även kommunala skolor men allt beror givetvis på vilka villkor ni har för att köpa in ert material och vilka krav som ställs). Det har tagit tid men äntligen har vår leverantör fått detta på plats.

2021-10-31

Halloween är här, spännande tider! Lite snabb uppdatering, vi hade under förra veckan en del prestandaproblem och efter två dagars felsökning av vår leverantör (som inte hittade något fel) så valde vi att flytta hela Skolmagi till annan plats. Flytten gick bra och felet hittades ganska omgående efter detta och vi är i full drift sedan några dagar tillbaka. Givetvis kan det finns en del småsaker kvar att göra men överlag fungerar det väldigt bra.

Ha nu en trevligt läslov och en fortsatt spännade halloween.

2021-06-27

Oj, länge sedan vi skrev något här. Kände att det var dags nu. Mycket har hänt sen den 22/2. Vi har fått igång ett nytt betalsystem som sker genom Dintero (norska motsvarigheten till Klarna ungefär) där vi i dagsläget möjliggör kort- och fakturaköp för både privatpersoner och företag.

Vi har även en annan nyhet, och det är att vi kommer öppna upp för försäljning till Finland från och med 1 Juli. Detta blir lite på test för att se om det finns intresse. Om testet slår väl ut kommer vi öppna upp för fler länder inom EU inom kort.

2021-02-22

Äntligen. Idag kan jag meddela att vi har påbörjat förvandlingen av Skolmagi. Vi kommer inom kort kunna erbjuda inte bara kortbetalning, utan även faktura, Swish och delbetalning och som inte det vore nog, så kommer vi även kunna erbjuda företagsköp via faktura.
Men, det tar inte slut där, innan sommaren räknar vi med att kunna slå upp portarna till våra grannländer och därmed kunna erbjuda dessa länder hela Skolmagis fantastiska utbud.

2021-01-16

Välkommen till 2021. Detta år kommer att bjuda på många nyheter, en hel del av dessa kommer att märkas mer än andra. Mer information om det kommer längre fram.

Nu mjukstartar vi med en efterlängtad comeback av Önskelistan. Nu kan du skapa din egen önskelista och du kan även dela den med andra via bland annat Facebook och e-mail.

Klicka bara på hjärtat som finns på produktbildens högra hörn så är du igång.

2020-12-12

De annonser vi fick kändes inte helt rätt. Vi testar vi att få annonsörer själva istället, annonsörer som passar vår hemsida och er, våra kunder.

2020-12-08

Vi håller för närvarande på att testar annonser. Vi försöker lägga dessa på platser där de inte är i vägen och inte stör flödet på sidan. Ber om ursäkt för att de kan upplevas vara många för tillfället men detta är alltså tillfälligt. Tanken med annonserna är att de ska hjälpa till att finansiera Skolmagi och utveckla den ännu mer. Om vi upplever att de stör mer än de tillför så kommer vi inte att ha annonser. Test perioden sträcker sig under december månad.

2020-11-06

Idag tog vi beslutet att lämna vår gamla serverleverantör och satsa på en större aktör på marknaden. Detta för att för att den gamla leverantören inte kunnat leverera prestandan som krävs för att driva en sajt som växer så mycket som Skolmagi gör. Vi hoppas nu att vår växtvärk är botad och att allt går snabbt och smidigt framöver.

Vi vill även passa på att tacka för allt stöd och de fina kommentarer vi har fått under den problematiska tiden.

Ifall ni upplever några problem med ordrar så maila oss på support@skolmagi.nu så ska vi göra allt för att hjälpa er.

2020-11-03
Sidan fungerar dåligt tycker ni ? Vi är medvetna om detta och jobbar hårt med att lösa problemet. Vi har flyttat till nya servrar för att klara av högre tryck på sidan. Vi hoppas att vi lyckas lösa de problem som finns inom kort och ber att ni har tålamod under tiden.

2020-04-02

Mycket har hänt i världen sen vi sist skrev. Covid-19 har tagit över och de flesta av oss är påverkade av omvärlden på ett eller annat sätt.

På Skolmagi försöker vi göra vardagen lite enklare för alla kollegor där ute och vi lanserar nu våra nya filter. Man kan nu filtrera alla sina sökningar. Alla säljare har inte ännu lagt in årskurs attributen till sina produkter men det kommer mer hela tiden.

Vi hoppas att ni gillar de nya funktionerna och vi fortsätter att förbättra och förenkla hela tiden så håll utkik, fler nyheter kommer.

2020-01-23

Länge sen vi skrev om vad som händer här på Skolmagi. Vi fortsätter att öka både med material och säljare, jätteroligt!

Vi fortsätter att utveckla sidan med fler spännande funktioner och det senaste som vi jobbar med just nu är att få till en ny startsida samt ett mycket användbart filtreringssystem, där man bland annat kommer att kunna sortera på årskurs m.m. Kom gärna med förslag om det är något som saknas.

En del av er kanske har märkt att funktionen ”Önskelista” har försvunnit, detta beror på att det finns ett fel i tillägget som gör att Skolmagi blir segt. Så tillsvidare är funktionen borttagen.

Har ni Hotmail/Outlook.com/Office.365 som mailleverantör så finns det stor risk att Skolmagi´s mail hamnar i Spam mappen (Skräppost/Junk). Har haft dialog med Microsoft men den leder ingenstans. Ni måste hjälpa till genom att markera mail från oss som ”inte spam” / lägg in info@skolmagi.nu i kontakter/betrodd avsändare så hoppas jag att vi kan övertyga Microsoft att vår server är ok!

2019-12-04

Lite kort info om vad som händer på Skolmagi. En del av er har säkert märkt att sidan ibland varit lite långsam, eller kanske inte kunnat nå den alls. Detta beror på att vi haft en ökning av användare. Detta ledde till att vi ökade på vår server och som vi nu håller på att trimma in för att få maximal prestanda, hela tiden!

När det gäller själva sidan så ökar vi med material varje dag från alla våra härliga säljare. Nu finns närmare 1700 olika nedladdningsbara material varav nästan 70% är gratis att ladda hem.

Tack för denna gång!

mvh
Michael och Emma Widegren
Skolmagi

2019-09-25

Ny månad, nya nyheter! Vi fortsätter öka, fler säljare har anslutit sig och tillför en massa nytt och spännande material. Vi har passerat 1000 olika nedladdningsbara material varav lite mer än hälften finns tillgängligt gratis!
Fantastiskt!

Vad är på gång?
Nytt på Skolmagi denna vecka är att om man har ett konto hos oss, så kan man nu komma åt sitt köpta material direkt via materialets info sida. Man ser direkt vad man har köpt och att man kan ladda ner det. Enkelt och smidigt!

2019-08-20

Nästan en månad har gått sedan Skolmagi rent utsagt exploderade. Idag passerade vi 1 miljon klick. Detta bara på en månad!!

Vi har mer än 10000 nedladdningar om dagen. Helt fantastiskt!
Det finns nu nästan 1000 olika material att ladda ner från över 70 säljare.

2019-08-05

Vad hände egentligen? När Skolmagi expanderade fort fick vi problem med prestanda. Vår webhostingtjänst kontaktade oss och meddelade att vi var tvungna att göra något! I samråd med hostingtjänsten bytte vi från ett företagspaket till en s.k VPS (egen servermiljö). Detta var anledningen till det planerade underhållet för några dagar sedan.

MEN, idag stängde vår webhostingtjänst av vår server då den gick för hårt! De påstod att den påverkade andra delar i deras miljö och då tog de beslut att stänga av servern. Detta har nu lett till att vi har vänt oss till en annan firma som erbjuder samma typ av lösning, men med högre kapacitet. 

Vi är nu snart i full drift igen, men det kan förekomma störningar under någon dag eftersom namnservrar runt om i världen behöver få reda på var Skolmagi.nu finns någonstans.

Tack för din förståelse och kom snart tillbaka till oss!

Med vänlig hälsning, Michael och Emma på Skolmagi.nu

2019-08-03

Nu är flytten klar och domänen flyttad. Det kan fortfarande ta upp till 24 timmar till innan hela världen är uppdaterad till den nya sajten.
Jag hoppas att allt flyter på som det ska för både säljare och köpare och att den nya sajten är snabbare och stabilare.

Det finns fortfarande intrimning kvar att göra och det kommer ske successivt de närmaste dagarna.

2019-07-31
11 dagar har gått sen den explosionsartade utvecklingen av Skolmagi.nu drog igång!! Helt fantastiskt!

Detta ställer förstås höga krav på prestanda och hastighet på webbhotellet. Vi kommer att göra förbättringar de kommande dagarna och det kan bli störningar, men framförallt imorgon 2/8 mellan 21.00 – 09.00 kommer vi att göra den slutliga flytten. Då kommer sidan ligga nere för underhåll.

2019-07-25
Tror nu att jag fått till det och öppnar åter upp möjligheten för våra grannländer och andra att ladda ner materialet från alla våra säljare. Dock är det bara material som är gratis som de får ta del av.

I have now opened up the possibility for all other countries around the globe to download the Free material. The paid material is ONLY availible to residents living in Sweden due to laws and regulations regarding payments.

2019-07-23
Vi har en del utländska kunder som önskar kunna ta del av materialet som våra säljare lägger ut. Detta har tills idag varit svårt med tanke på lagar och skattetekniska skäl. Men har nu löst detta och hoppas att även våra nordiska/utländska kollegor ska kunna ta del av det material som är gratis. Betalmaterial är fortfarande endast tillgängligt i Sverige.

EDIT: Har fått dra tillbaka detta då jag inte får till det med 100% säkerhet. Försöker få till det inom kort och återkommer då igen.

2019-07-22
Vi har fortsatt öka och har nu fler än 24 säljare! och 1000 unika besökare per dag! Fantastiskt!

2019-07-21

Oj vilket tryck. Två säljare började lägga upp material och vips var vi igång på allvar!