Questions of the day – cards – 2

25,00 kr

Questions of the Day är ett roligt och engagerande sätt att få dina elever att prata engelska med varandra. Materialet är tänkt att främja elevernas muntlig interaktion och självförtroende samt ordförråd. Materialet går att använda som startuppgift eller slutuppgift under varje lektion.  Börja eller avsluta varje engelskalektion med att presentera ett nytt kort med två nya frågor, frågor som uppmuntrar eleverna att tänka, diskutera och dela sina åsikter på engelska. Materialet innehåller 44 kort och 88 frågor.

Materialet innehåller olika frågor som gör det möjligt att anpassa frågorna utefter de förutsättningar och behov som finns i din elevgrupp.

Materialet finns också som presentation. Frågorna som finns på korten finns också i materialet ”Questions of the day – presentation – 1”.

Såhär brukar jag göra,

1. Jag presenterar lektionens två frågor som startuppgift. Jag spånar högt kring egna reflektioner och svar till frågorna inför eleverna.

2. Jag delar in eleverna i par eller mindre grupper, sätter tim-timern på 5 minuter, och släpper ordet till eleverna (om jag märker att samtalen flyter på förlänger jag tiden).

3. Vi delger tankar och idéer i helklass.

Med hjälp av materialet Questions of the Day blir varje lektion ett tillfälle för mina elever att förbättra sina muntliga färdigheter på ett roligt och engagerande sätt.

Antal filer: 2
Filformat: pdf
Rekommenderad programvara: Acrobat Reader